Sastojci za biskvit:
4 jaja,
80 grama šećera,
1 vanilija šećer,
4 jušne žlice vode,
1/2 praška za pecivo,
195 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
2 jušne žlice kakaa,
Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850 ml mlijeka
(bez laktoze),
100 grama maslaca
(bez laktoze)
šećer ( po želji)
Priprema:
Bjelanjake istući u čvrsti snijeg,
dodati šećer,vanilija šećer i vodu.
Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak.
I na kraju dodat brašno pomiješani sa praškom za pecivo te kakaa.
Biskvit pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta
(ovisi o jačini pećnice)
(ovisi o jačini pećnice)
probati čačkalicom.
Skuhati kremu uliti mlijeko u lonac i odvojiti dio mlijeka da izmiješate puding i šećer.
Ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi na laganoj vatri kuhate puding.
Kada se krema dobro ohladi izraditi maslac u kremi.
Staviti na ohlađen biskvit te ju rasporediti.
Dekoracija po želji ja sam je ukrasila jabukama.
Dobar Tek! :)
Puding bilo kojeg proizvodaca?
OdgovoriIzbrišiKristina Nina ja vam kupujem u Intersparu baš deklarirani puding od vanilije :)
OdgovoriIzbrišiSmije se i od Podravke možete pogledati na njihovoj stranici.