petak, 18. prosinca 2015.

Kokos keksiči

Sastojci:

370 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna),
90 grama šećera u prahu,
1 vanilija šećer,
1 prašak za pecivo,
60 grama kokos mrvica
(ja sam ih malo samo sa mljela u mlincu za kavu da ne budu grube,
ovo je stvar ukusa po želji si napravite)
 160 grama maslaca
(sobne temperature),
2 jaja


Priprema:

 Sve navedene sastojke izmiješate i umijesite čvrsto a glatko tijesto.
Zatim pustite  na hladnom da se malo tijesto odmori jedno pola sata.
Kada je spremno razvaljate na željenu debljinu na pobrašnjenoj podlozi.
Pripremite modlice s kojima će te izrezati kekse na željne oblike..

 Peći  8 minuta na 180 stupnjeva  dok ne dobiju lijepu boju.

Dobila sam 680 grama keksi.
Dekorirala sam ih čokoladom
(po želji vi napravite sebi dekoraciju).
 Dobar Tek! :)





 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar