Sastojci:
4 jaja,
80 grama kokos ulja
(vagala u krutom stanju),
112 grama kokos brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
70 grama kokos šećera,
240 ml kokos mlijeka,
10 grama praška za pecivo
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i posebno
istucite čvrsti snijeg od bjelanjka.
Suhe sastojke pripremiti kokos
brašno i prašak za pecivo.
Zatim istući žumanjke sa kokos šećerom dok ne
dobijete kremasto pjenastu masu.
Kokos ulje rastopiti i dobro ohladiti,
pripremiti mlijeko te ga polagano dodavati u smjesu.
Postepeno dodajte
kokos brašno i prašak za pecivo.
Na kraju lagano kuhačom umiješati
čvrsti snijeg kojeg ste prethodno napravili.
Smjesa je gusta pa je
razmažete u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Kalup je promjera
26 cm.
Peći na 175 stupnjeva,
20 minuta (ovisi o jačini pećnice).
Savjet:
Po želji možete premazati kolač kokos uljem
te posipati kokos mrvicama.
Ako ste ljubitelj čokolade,
kolač možete
premazati rastopljenom čokoladom te naknadno posipati kokos mrvicama.
Dobar Tek!
Draga Adri, je li u pitanju pravo kokosovo brasno ili ono za kolace koje se kupuje u svakom ducanu? :)
OdgovoriIzbrišiVeć smo se našle ali evo i za druge odgovor,
OdgovoriIzbrišiu pitanju je pravo kokos brašno a ne mrvice :)