utorak, 15. prosinca 2015.

Božićna Kokolina

Sastojci:

4 jaja,
80 grama kokos ulja
(vagala u krutom stanju),
112 grama kokos brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
70 grama kokos šećera,
240 ml kokos mlijeka,
10 grama praška za pecivo

Priprema:

 Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i posebno istucite čvrsti snijeg od bjelanjka.
Suhe sastojke pripremiti kokos brašno i prašak za pecivo.
 Zatim istući žumanjke sa kokos šećerom dok ne dobijete kremasto pjenastu masu. 
Kokos ulje rastopiti i dobro ohladiti, 
 pripremiti mlijeko te ga polagano dodavati u smjesu. 
Postepeno dodajte kokos brašno i prašak za pecivo.
 Na kraju lagano kuhačom umiješati čvrsti snijeg kojeg ste prethodno napravili.
 Smjesa je gusta pa je razmažete u kalup u koji ste stavili papir za pečenje. 
Kalup je promjera 26 cm.
 Peći na 175 stupnjeva, 
20 minuta (ovisi o jačini pećnice).

Savjet: 
Po želji možete premazati kolač kokos uljem te posipati kokos mrvicama.
 Ako ste ljubitelj čokolade,
kolač možete premazati rastopljenom čokoladom te naknadno posipati kokos mrvicama. 
Dobar Tek!

2 komentara:

  1. Draga Adri, je li u pitanju pravo kokosovo brasno ili ono za kolace koje se kupuje u svakom ducanu? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Već smo se našle ali evo i za druge odgovor,
    u pitanju je pravo kokos brašno a ne mrvice :)

    OdgovoriIzbriši