Sastojci za biskvit:
4 žumanjka,
100 grama šećera
(može i kokos šećera biti će karamela okus),
20 jušnih žlica vode,
250 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
snijeg od 4 bjelanjka,
2 jušne žlice kakaa,
1 prašak za pecivo,
Sastojci za kremu:
2 pudinga od čokolade,
850 ml mlijeka
(bez laktoze),
4 veće jabuke naribane,
cimeta(po želji)
čokolade naribane malo
(po želji),
100 grama maslaca
(bez laktoze)
Priprema:
U mutiti žumanjke sa šećerom dodajući vodu dok ne dobijete pjenasto kremastu masu.
Pomiješan brašno sa praškom za pecivo i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka,
koji ste prethodno napravili.
Odvojiti u dvije posude smjesu te u jednu dodat kakaa,
a žutu smjesu već staviti u kalup promjera 26 cm.
Te s tamnom smjesom lagano šarati po biskvitu žutom.
Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta,
(ovisi o jačini pečenice) probajte čačkalicom.
Skuhati od pudinge te ga
ohladiti i u njemu izraditi maslac.
Jabuke ribate tek kada se krema ohladila.
U jabuke sam dodala cimeta i ribane čokolade,
(sebi napravite po želji).
Zatim na ohlađen biskvit stavite jabuke ali ih malo iscijedite,
te s tim sokom možete namočiti biskvit.
Stavite zatim kremu i u frižider na hlađenje.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar