četvrtak, 31. prosinca 2015.

Čokoladna torta

Sastojci: 
5 jaja,
  180 grama MIXB SCHAR  bezglutensko brašno,
2 jušne žlice kakaa,
4 jušne žlice šećera
60 grama maslaca rastopljenoga,
100ml  mlijeka,
 1 prašak za pecivo
Preljev:
 100ml mlijeka,
Glazura:
500 ml vrhnja za šlag
350 grama čokolade za kuhanje 
Priprema:
 Odvojiti žumanjak od bjelanjaka u mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto u mutiti zatim dodat mlijeko i prethodno rastopljeni i ohlađeni maslac.
Zatim dodat brašno pomiješan sa praškom za pecivo, kakaa i
 sve dobro izmiješati te na kraju dodat bjelanjke.
Biskvit peći 180 stupnjeva 15 minuta do 20 minuta.
Kada je biskvit gotov i malo se ohladi  preljevom od mlijeka  preliti preko biskvita.
Na pari rastopiti čokoladu pomiješanu sa vrhnjem za šlag dok se smjesa ne spoji.
Čokoladnu glazuru preliti preko biskvita i ostaviti na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi zatim u frižider na par sati da se stisne.
Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar