Sastojci za biskvit:
2 jaja,
100 grama šećera,
100 g Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
2 jušne žlice kakaa,
140 ml mlijeka,
( bez laktoze),
2 čajne žličice praška za pecivo,
50 ml kokos ulja
Sastojci za kremu:
1 puding od vanilije,
1 puding od čokolade,
4 jušne žlice šećera,
1 l mlijeka
( bez laktoze)
,200 grama maslaca
( bez laktoze)
4 banane
Priprema:
Odvojiti žumanjke i bjelanjak posebno mikserom u mutiti bjelanjak u čvrsti snijeg.
U zdjelu stavite šećer, i žumanjke pjenasto mikserom iz mutite da
dobijete kremasto pjenastu masu, zatim dodate mlijeko,kokos ulje i
lagano umiješate brašno, prašak za pecivo, kakaa i kuhačom umiješati čvrsti snijeg od
bjelanca.
Sipati u pleh i peći na 180 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom.
Krema skuhati puding od vanilije u pola litre mlijeka odvojiti dio
mlijeka izmiješati prah i šećer te dodat u preostalo mlijeko kad zakipi
tako napraviti i sa puding om od čokolade.
Narezati na ploške banane.
Kada se i jedna i druga krema ohlade izraditi maslacom namazati prvo puding od čokolade zatim banane te vanilija puding!
Dekoracija po želji,
ja sam napravila u kalupima još dodatno čokoladna srca vrlo
jednostavno rastopiti čokoladu na pari u koju sam dodala malo kokos ulja
i pustila u frižideru da se stisne.
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar