Sastojci:
1 1/2 šalica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
(1 šalica ima 240ml 1/2
šalica ima 120 ml),
1/2 šalica kukuruznog brašna
(120 ml oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free)
1/4 heljdinog
brašna
(60ml oboljeli od celijakije isključivo deklariranu heljdu gluten free)
100ml tople vode
Za Kvasac:
10grama svježeg kvasca,malo
šećera i malo brašna i malo toplog mlijeka sve pomiješate i ostavite
ga da se digne na toplom!
Priprema za tijesto:
Kada se kvasac dignu o
umiješati ga u pripremljeno brašno,sol i umijesiti tijesto ostaviti da
se digne bar sat vremena.
Pizzu po želji složiti i po namirnicama koje
smijete.
Peći na 180 stupnjeva u kalupu promjera 26 cm, 20 minuta
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar