nedjelja, 26. travnja 2015.

Bijela kokos čarolija

Sastojci za biskvit:
8 jaja,
76 grama kokos brašna 
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
5 jušnih žlica kokos ulja,
60 grama jagoda
( na sitno narezanih jagoda),
120 ml jogurta,
120 ml meda,
1 čajna žličica praška za pecivo,

Sastojci za kremu:
1 puding od vanilije,
170 grama (narezanih jagoda),
50 grama maslaca(bez laktoze)
500 ml mlijeka (bez laktoze)

Priprema:
Staviti med u jaja i dobro sve izmiksati da dobijete pjenastu smjesu.
Zatim dodate kokos ulja.
U drugoj posudi pripremite suhe sastojke kokos brašno i prašak za pecivo. 
Dodate ih u  jaja i med smjesu lagano umiješati.
Tada lagano umiješate jogurt i narezane jagode.
Stavite peć u prethodno zagrijanu pečenicu 180 stupnjeva 30 do 35 minuta (ovisi o jačini pečenice).
Skuhate puding od vanilije u pola litre mlijeka odvojite jedan mali dio mlijeka i stavite puding prah dobro sve promiješate.Zatim ukuhate u preostalo mlijeko.
Pustite da se ohladi biskvit i krema te u kremu dodate maslac dobro izmiksajte i na kraju umiješate u kremu jagode.
Dekoracija po želji.
Dobar Tek!


Na stranici Empowered Sustenance pronašla sam inspiraciju za ovu tortu te sam odlučila isprobati uz male izmijene recepta.




Nema komentara:

Objavi komentar