srijeda, 22. travnja 2015.

Mini peciva

Sastojci:
400 grama MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna)
100ml tople vode,
1 čajna žličica soli,
40 grama rastopljenog maslaca( bez laktoze)  
Sastojci za kvasac:
20 grama svježeg kvasca,
1 čajna žličica šećera,
150 ml toplog mlijeka( bez laktoze),
1 čajna žličica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
Priprema za kvasac:
Ugrijati mlijeko i u mlijeko staviti kvasac,šećer,brašno te dobro promiješati i pustiti da se kvasac digne ostaviti na toplom.
Priprema za tijesto:
Kada se kvasac dignu o umiješati ga u brašno u koje ste prethodno stavili rastopljen maslac, sol i na kraju vodu ako za treba dodat još malo brašna.
Mijesiti dok se se ne počne odvajati od posude.
U posudi ostaviti da se diže sat vremena.
Kada se tijesto digne oblikovati kuglice i zarezati sa svake strane nožem ostavit još pokriveno krpom da se diže u kalupu.(30 minuta)
Staviti ih peć u prethodno ugrijanu pečenicu na 180 stupnjeva
( ja sam ih pred kraj i maslacom premazala malo)
Peči 30 do 35 minuta(ovisi o jačini pečenice).
Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar