nedjelja, 21. prosinca 2014.

Kokos Dodir

Sastojci:
 Biskvit: 
 3 čaše jogurta,
2 čaše šećera,
1 čaša ulja,
1 čaša kokosovog krupnoga brašna,
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free)
  2 čaše MixB Schär bezglutenskog brašna,
 3 jušne žlice kakaa,
 2 čajne  žličice sode bikarbone
Krema:
 1 puding od vanilije,tri žlice jušne šećera, 50 g kokosovog maslaca, 
500 ml kokosovog mlijeka
Priprema:
Biskvit:3 čaše jogurta, 2 čaše šećera,1 čaša ulja,1 čaša kokosovog krupnoga brašna,2 čaše MixB Schär bezglutenskog brašna, 3 žlice kakaa, 2 žličice sode bikarbone.
Mutiti jogurt, šećer pa dodati ulje zatim kokosovog krupnog brašna i MixB pomiješan sa sodom  bikarbonom  sve dobro izmiješati sa vlažnim sastojcima,
 i peći na temperaturi od 180 stupnjeva 25 minuta proba čačkalicom mjera za biskvit neka vam bude jogurt čaša.
Krema:
 skuhati kremu od pola litre koksovog mlijeka odvojiti jedan dio za puding i šećer ukuhati u preostalo mlijeko kad se ohladi u kremu dodati 50 grama kokosovog maslaca izraditi kremu te namazati biskvit  posipati kokosovim brašnom.
 Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar