subota, 24. listopada 2015.

Njegova torta

Sastojci i priprema:
 
Tijesto:
 250 bezglutenskih keksi smrviti i pomiješati s 80 g na vatri otopljenog maslaca,
 staviti u frižider da se ohladi i "stisne" 

 Žuta smjesa: 
- 500 g svježeg kravljeg sira izmiksati s 2 žumanjka, 180 g šećera u prahu i vrećicom vanilija-šećera kad je smjesa izmiješana, dodati snijeg od 2 bjelanjaka  peći 25 minuta, na 180 stupnjeva

 Bijela smjesa: 
400 g milerama izmiksati s 90 g šećera u prahu i vrećicom vanilija-šećera
 Kad je žuta smjesa ispečena,
 i preliti bijelom smjesom.
 Peći još 5 min.
 Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Sastojci za kekse
(podloga za tortu) 

3 i pol čaše MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
(čaša 240 ml)
1 čaša šećera u prahu
(čaša 240 ml),
2 jaja,
200 grama maslaca
(omekšalog sobne temperature)
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer

Priprema:

Sve sastojke izmiješate ako se smjesa još uvijek lijepi za ruke dodajte po potrebi još brašna.
Tu ne možete pogriješiti jer vam trebaju tvrđi keksi za tortu od sira.
Odmah ih stavljate na kalup na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. 
Veličine oraha radite kuglice i razmake između njih.
Peći  8 minuta na 180 stupnjeva  dok ne dobiju lijepu boju.
Dobila sam 350 grama keksi.
 Ostatak keksi pojesti obavezno uz kavu :)

Dobar tek!




Nema komentara:

Objavi komentar