četvrtak, 29. listopada 2015.

Muffini s jabukama

Sastojci:
60 grama maslaca
(bez laktoze rastopljeni)
340 grama MIX B bezglutenskog brašna,
50 grama kokos šećera
(ili običnog,kokos šećer mi je dao karamela okus),
1/2 vrećice praška za pecivo,
2 jaja,
3 veće jabuke naribane,
200 ml mlijeka
(bez laktoze),
1 čajnu žličicu cimeta,
malo badema,oraha ili lješnjaka nasjeckanih(po želji)


Priprema:
U zdjelu stavite brašno pomiješani sa praškom za pecivo,
šećer, jaja,mlijeko prethodno rastopljeni maslac.
Sve dobro izmiješati da se poveže jabuke koje ste prethodno naribali,
 posipajte sa cimetom njih na kraju dodate u smjesu i bademe na sjeckane
dobro još jednom izmiješati da se sve poveže.
Staviti u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 do 200 stupnjeva,
 peći 15 do 20 minuta probati čačkalicom.
Smjesa je gusta ispalo mi je 12 muffina punite košarice sa velikom žlicom.
 Košarice prethodno malo premaži te maslacem da se nebi primili muffini.

Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar