srijeda, 25. veljače 2015.

Kruh s rižinim i kukuruznim brašnom

Sastojci: 
280grama MIXB SCHAR bezglutenskog  brašna,
70 grama rižinog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free),
70 grama kukuruznog brašna
 (oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free),
200ml tople vode,
 1 čajna žličica soli,
2 čajne žličice psylliuma
Za kvasac:
150ml toplog mlijeka,
20 g svježeg kvasca,
1 čajna žličica šećera,
1 čajna žličica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
 Priprema za kvasac:
Ugrijati mlijeko i u mlijeko dodat kvasac,šećer,brašno sve promiješati  pustiti da se s digne ostaviti na toplom.
 Priprema za kruh:
Kada se kvasac dignu o umiješati ga u prethodno pripremljeno brašno MIXB SCHAR bezglutenskog brašna, rižino i kukuruzno brašno dodat sol i psyllium.
Umijesiti  glatko i čvrsto tijesto.
Ostaviti da se diže bar sat vremena.
Kada se tijesto diglo na mastiti ruke te ga staviti u kalup tako da i tijesto na mastite, stavite u kalup(manje veličine) pustite da se diže bar još pola sata pokrite krpom.
Kada je kruh spreman stavite ga u prethodno zagrijanu pečenicu na 180 stupnjeva i pecite 35 do 40 minuta. 
Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar