Sastojci:
5 jaja,
6 jušnih žlica Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
2 jušne žlice kakaa,
4 jušne žlice šećera
100ml kokos maslaca rastopljenoga,
100ml rižinog mlijeka,
1 prašak za pecivo
Preljev:
100ml rižinog mlijeka,
3 žlice šećera
Glazura:
500 ml vrhnja za šlag(koristila bez laktoze),
350 grama čokolade za kuhanje
Priprema:
Odvojiti žumanjak od bjelanjaka u mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto u mutiti zatim dodat mlijeko i prethodno rastopljeni i ohlađeni kokos maslac.
Zatim dodat brašno pomiješan sa praškom za pecivo, kakaa i
sve dobro izmiješati te na kraju dodat bjelanjke.
sve dobro izmiješati te na kraju dodat bjelanjke.
Biskvit peći 180 stupnjeva 15 minuta do 20 minuta.
Kada je biskvit gotov preljevom od vrućeg mlijeka i šećera preliti preko biskvita.
Na pari rastopiti čokoladu pomiješanu sa vrhnjem za šlag dok se smjesa ne spoji.
Čokoladnu glazuru preliti preko biskvita i ostaviti na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi zatim u frižider na par sati da se stisne.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar