četvrtak, 19. veljače 2015.

Čokoladni san

Sastojci: 
5 jaja,
 6 jušnih žlica Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
2 jušne žlice kakaa,
4 jušne žlice šećera
100ml kokos maslaca rastopljenoga,
100ml rižinog mlijeka,
 1 prašak za pecivo
Preljev:
 100ml rižinog mlijeka,
3 žlice šećera
Glazura:
500 ml vrhnja za šlag(koristila bez laktoze),
350 grama čokolade za kuhanje 
Priprema:
 Odvojiti žumanjak od bjelanjaka u mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto u mutiti zatim dodat mlijeko i prethodno rastopljeni i ohlađeni kokos maslac.
Zatim dodat brašno pomiješan sa praškom za pecivo, kakaa i
 sve dobro izmiješati te na kraju dodat bjelanjke.
Biskvit peći 180 stupnjeva 15 minuta do 20 minuta.
Kada je biskvit gotov preljevom od vrućeg mlijeka i šećera preliti preko biskvita.
Na pari rastopiti čokoladu pomiješanu sa vrhnjem za šlag dok se smjesa ne spoji.
Čokoladnu glazuru preliti preko biskvita i ostaviti na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi zatim u frižider na par sati da se stisne.
Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar