Sastojci:
Biskvit:
6 jaja,
30 dkg šećera,
2 vanilin šećera,
300ml ulja,
300ml mlijeka(koristila mlijeko bez laktoze),
450 grama Hummer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
1 prašak za pecivo
Glazura:
300ml mlijeka(koristila mlijeko bez laktoze),
200grama maslaca
(koristila maslac bez laktoze),
150 grama čokolade za kuhanje,
1 jušna žlica kakaa,3 jušne žlice šećera
Za posip:
250 grama kokos krupno brašno
(oboljeli od celijakije isključivo dekalrirano kokos brašno gluten free)
(oboljeli od celijakije isključivo dekalrirano kokos brašno gluten free)
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka od bjelanjka mutiti čvrsti snijeg.
Žumanjke,šećer i vanilin šećer izraditi pjenasto te postepeno dodavati brašno pomiješan sa praškom za pecivo,ulje i mlijeko.Na kraju lagano umiješati bjelanjak.
Kalup obložiti papirom za pečenje te izliti smjesu za biskvit.
Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom.
Kada je biskvit gotov ostaviti da se ohladi kada je ohlađen, rezati ga na dužinu 8 cm i širinu 3 cm(ili po želji).
U vremenu hlađenja biskvita na pari rastopite maslac,čokoladu mlijeko,šećer i kakao i ostaviti da odstoji par minuta.Zatim umakati ih u čokoladnu glazuru zatim uvalja ti u kokos brašno.
Žumanjke,šećer i vanilin šećer izraditi pjenasto te postepeno dodavati brašno pomiješan sa praškom za pecivo,ulje i mlijeko.Na kraju lagano umiješati bjelanjak.
Kalup obložiti papirom za pečenje te izliti smjesu za biskvit.
Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom.
Kada je biskvit gotov ostaviti da se ohladi kada je ohlađen, rezati ga na dužinu 8 cm i širinu 3 cm(ili po želji).
U vremenu hlađenja biskvita na pari rastopite maslac,čokoladu mlijeko,šećer i kakao i ostaviti da odstoji par minuta.Zatim umakati ih u čokoladnu glazuru zatim uvalja ti u kokos brašno.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar