Sastojci:
Tijesto za lazanje:
7 jaja,
550g MIXB Schär bezglutenskog brašna( po potrebi dodati još brašna)
Sastojci za posip po lazanjama:
30dga sira,
40g parmezana
Sastojci za bolonjeze:
450g mljeveno juneće mesa,
1/2 čajna žličica kurkume,
prstohvat peršina,
soli( po želji),
bosiljak( po želji),
pola mrkve,
500ml pasirane rajčice
Sastojci za bešamel:
400ml mlijeka,
2 jušne žlice rižinog brašna(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free)
malo maslaca
Priprema tijesto za lazanje:
Od jaja i brašna umijesiti glatko elastično tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi.
Rezati kore na širinu od 10 centimetra i dužinu od 20 centimetra.
Kore pustiti da se suše bar sat vremena.
Priprema za bolonjeze:
Izdinstati meso, mrkvu po želji možete stavit još nečeg od povrća, dodat začine i sve dobro promiješati kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodat pasiranu rajčicu.
Priprema za bešamel:
U mlijeko hladno dodate maslac,sol, brašno cijelo vrijeme miješate kad je prokuhao ugasite vatru.
Priprema za lazanje:
Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red tijesta red nadjeva s mesom i bešamela i tako do vrha, s tim da na kraju kad završite na zadnje kore samo malo rajčice.
Naribati sir i posipati parmezana.
Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.
Preporuka:
Koristila sam mlijeko bez laktoze i maslac, znači osobe koje ne podnose laktozu mogu napraviti kao ja u jedan manji pekač staviti samo rajčicu gore umjesto sira.Jako su ukusne, tako da sam sir ne bi trebao nedostajati.
Dobar tek! :)
dali se za beshamel moze staviti mix b? i kako da se ne naprave grudice??
OdgovoriIzbrišiMože naravno samo dobro sve izmiješati i na laganoj vatri najbolje vam je kad s njim radite s penjačom da se sve grudice razbiju to vam je u principu brzo gotovo tako zaista na laganoj vatri,možete malo odvojiti mlijeka pa posebno sve izmiješati i dodat u ostatak mlijeka kao za puding ako me shvaćate da vam se ne stvaraju grudice! :)
Izbriši