Sastojci:
Za tijesto:
350 grama MIXB Schar bezglutenskog brašna,
100ml tople vode,
1 čajna žličica soli,
2 jušne žlice ulja
Za svježi kvasac:
20 g svježeg kvasca,
150ml toplog mlijeka,
1 čajna žličica šećera,
1 čajna žličica MIXB Schar bezglutenskog brašna
Za nadjev pizze:
20dga šunke,
125 grama mozzarelle,(koristila bez laktoze)
300ml pasirane rajčice,
malo soli,
malo kurkume
(ja ne smijem začine sve pa sam napravila prilagođeno sebi tako i vi same začine prilagodite da vama odgovaraju)
Priprema:
Za kvasac:
Ugrijati mlijeko i u mlijeko staviti kvasac 1 čajnu žličicu šećera, 1
čajnu žličicu brašna promiješati pustiti da se kvasac digne ostaviti
na toplom.
Priprema tijesta za pizzu:
Kad se kvasac dignu o umiješati ga u brašno, sol,i toplu vodu mijesiti glatko i čvrsto
tijesto.
Ostaviti da se diže na toplom bar sat vremena.
Kad se tijesto
diglo staviti u kalup na masni papir za pečenje.
Kalup je promjera 26 cm.
Zamastiti ruke te rukama raširiti tijesto napuniti rubove mozzarellom rubove uvrnuti i zatvoriti.
Zatim politi rajčicom i dodat narezane šunke na trakice i ostatak mozzarelle.
Staviti u ugrijanu pečenicu na 180 stupnjeva peči 15 do 20 minuta.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar