ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Krafne naše bake sa pekmezom od marelice




                                                           

Sastojci:
5 žumanjka.
4 jušne žlice ulja,
limun kore naribana,
1 vanili šećer,
2 jušne žlice šećera sve dobro izmiješati,
te dodati vanilije ekstrakta ili ruma po želji

Priprema za kvasac:
200 ml toplog mlijeka,
1 svježi kvasac,
3 čajne žličice MIXB SCHAR bezglutenskog brašna,
1 i pol čajna žličica šećera sve dobro izmiješati i ostaviti kvasac da se diže.






        
Priprema: 
850 grama MIXB SCHAR bezglutenskog brašna staviti u duboku zdjelu dodat kvasac koji ste prethodno pripremili, žumanjke sa šećerom, vanili šećerom,uljem, vanilije ekstrakta i naribana korica od limuna.
Početi miješati sastojke te polagano dodat još toplog mlijeka otprilike 300ml dok ne dobite glatku smjesu tijesta.
Ako je previše mlijeka onda još malo brašna.
Ja sam sve radila sa svojim mikserom koji ima metlice za takvu vrstu tijesta.
Kada ste dobili glatku smjesu tijesta ostaviti da se diže, 

ponoviti postupak još jednom nakon dizanja.
Zatim razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlogi i modlom za krafne izrezati,

 te ih pokriti stolnjakom i pustiti da se dižu ponovno.
Kada su spremne peći u dubljoj tavi na umjerenoj vatri u dubljem ulju!

Dobar Tek!


                             

Nema komentara:

Objavi komentar