Za biskvit:
4 jaja,
75 grama lješnjaka
(mljevenih),
200 ml mlijeka
(bez laktoze, može i biljnog napr.kokos mlijeka),
75 grama kokos brašna
(pravog),
80 grama šećera
(može i kokos šećera po želji),
75 grama maslaca
(otopljenog bez laktoze),
vanilije ekstrakta
(po želji količina),
1 čajna žličica praška za pecivo
Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
100 grama maslaca
(bez laktoze),
850 ml mlijeka
(bez laktoze),
šećer
(po želji)
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka te istući čvrsti snijeg od njih.
Zatim žumanjke i šećer iz mutiti da dobijete pjenasto kremastu masu.
U međuvremenu otopite maslac te ga malo ohladite.
U žumanjke dodajte mlijeko, vanilija ekstrakta te maslac koji ste prethodno pripremili.
Tada postepeno dodavati kokos brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake.
Sve dobro izmiješati da se poveže.
Na kraju umiješate prethodno pripremljen snijeg od bjelanjaka.
Smjesa je gusta razmažete je ravnomjerno po kalupu.
Pekla sam u kalupu 26 cm.
Na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta ovisi o vašoj pećnici
(u mojoj se biskvit pekao 25 minuta) .
U međuvremenu skuhate puding od vanilije i dobro ga ohladite.
U ohlađen puding izradite maslac.
Na ohlađen biskvit stavljate kremu.
I pustite par sati u frižideru da se stisne.
Dekoracija po želji
(kod mene je bila rođendanska povodom rođendana moje prijateljice).
Nema komentara:
Objavi komentar