nedjelja, 21. veljače 2016.

Cake for my friend




                                            
      Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja,

75 grama lješnjaka
(mljevenih),
200 ml mlijeka
(bez laktoze, može i biljnog napr.kokos mlijeka),
75 grama kokos brašna
(pravog),
80 grama šećera
(može i kokos šećera po želji),
75 grama maslaca 
(otopljenog bez laktoze),
vanilije ekstrakta 
(po želji količina),
1 čajna žličica praška za pecivo

Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
100 grama maslaca 
(bez laktoze),
850 ml mlijeka
(bez laktoze),
šećer
(po želji)


                                                                    

         Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka  te istući čvrsti snijeg od njih.
Zatim žumanjke i šećer iz mutiti da dobijete pjenasto kremastu masu.
U međuvremenu otopite maslac te ga malo ohladite.
U žumanjke dodajte mlijeko, vanilija ekstrakta te maslac koji ste prethodno pripremili.
Tada postepeno dodavati kokos brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake.
Sve dobro izmiješati da se poveže.
Na kraju umiješate prethodno pripremljen snijeg od bjelanjaka. 
Smjesa je gusta razmažete je ravnomjerno po kalupu.
 Pekla sam u kalupu 26 cm.
Na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta ovisi o vašoj pećnici
(u mojoj se biskvit pekao  25 minuta) .

U međuvremenu skuhate puding od vanilije i dobro ga ohladite.
U ohlađen puding izradite maslac.
Na ohlađen biskvit stavljate kremu. 
I pustite par sati u frižideru da se stisne.
Dekoracija po želji 
(kod mene je bila rođendanska povodom rođendana moje prijateljice).



                                               


 


Nema komentara:

Objavi komentar