- Sastojci:
- 250 grama posnog sira
- (ja sam koristila bez laktoze),
- 1 jogurt,
- 1 vrećica praška za pecivo,
- soli
- (količina po želji),
- malo ulja
- (2 jušne žlice),
- 100 grama tapioke
- (oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free),
- 310 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
- (po potrebi dodat još brašna),
- 2 jaja,
- malo maslaca
- Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
- Razvaljati na
- pobrašnjenu podlogu deblje i okruglo tijesto.
- Da dobijete oblik lepinje.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta
- (ovisi o jačini pećnice)
- Pred kraj rastopite malo maslaca te ih premažete i vratite nazad u pećnicu.
- Da dobiju lijepu zlatno žutu boju.
- Dobar tek!
Lijepa i raznolika strana, bezglutenske kuhinje. Glutenfree, homemadefood , lovebaking .
četvrtak, 28. siječnja 2016.
Lepinje sa tapiokom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar