četvrtak, 28. siječnja 2016.

Lepinje sa tapiokom




          
  •  Sastojci:
  • 250 grama posnog sira
  • (ja sam koristila bez laktoze),
  • 1 jogurt,
  • 1 vrećica praška za pecivo,
  • soli
  • (količina po želji),
  • malo ulja
  • (2 jušne žlice),
  • 100 grama tapioke
  • (oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free),
  •  310 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
  • (po potrebi dodat još brašna),
  • 2 jaja,
  • malo maslaca 

  •  Priprema:
  • Od navedenih sastojaka umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
  • Razvaljati na
  • pobrašnjenu podlogu deblje i okruglo tijesto.
  • Da dobijete oblik lepinje.

  • Peći u zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva, 25 minuta
  •  (ovisi o jačini pećnice)
  • Pred kraj rastopite malo maslaca te ih premažete i vratite nazad u pećnicu.  
  • Da dobiju lijepu zlatno žutu boju.
  • Dobar tek!




Nema komentara:

Objavi komentar