srijeda, 2. rujna 2015.

Kokos kolačići

Sastojci:

4 jaja,
23 grama maslaca(bez laktoze),
2 jušne žlice meda,
pola čajne žličice sode bikarbone,
45 grama kokos brašna(Werz kokos brašno deklarirano gluten free),
 mahuna vanilije(nastrugana ili ekstrakta od vanilije)

Priprema:

Pripremiti suhe sastojke kokos brašno i sodu bikarbonu staviti sa strane.
Zatim odvojiti žumanjak od bjelanjaka istući čvrsti snijeg.
U žumanjke dodat mahunu vanilije nastrugati i meda dobro sve izmiksati sa mikserom pred kraj dodat maslac i sve dobro izmiješati.
Tada dodate kokos brašno i sodu bikarbonu u žumanjke i dobro izmiješate te prethodno istučen snijeg.
Kada se sve dobro sjedinilo  stavljate u kalup na masni papir veličinu kolačića po želji.
 Peći na 180 stupnjeva 15 minuta(ovisi o jačini pečenice dok ne dobiju lijepu zlatnu boju)

Dobar Tek! :)

Savjet:
Ne dodavati više kokos brašna na ovu količinu točno kako piše,
možete naravno poduplati smjesu ako vam nije dosta kolačića :)

Na stranic Paleo Comfort Foods
pronašla sam inspiraciju za ovu tortu te sam odlučila isprobati uz male izmijene recepta.



Nema komentara:

Objavi komentar