Sastojci za tijesto:
500 grama MIXB SCHAR bezglutenskog brašna,
1 čajna žličica soli,
200 ml mlijeka(koristila bez laktoze),
malo sode bikarbone,
100ml ulja
Sastojci za kvasac:
40 grama svježeg kvasca,
100ml toplog mlijeka(koristila bez laktoze),
1 čajna žličica šećera,
1 čajna žličica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
Priprema za kvasac:
Ugrijati mlijeko i u mlijeko dodat šećer,brašno i kvasac sve promiješati pustiti da se digne ostaviti na toplom.
Priprema za tijesto:
Kada se kvasac dignu o umiješati ga u prethodno pripremljeno brašno,ulje,sol i sodu bikarbonu umjesiti do davajući toplo mlijeko.
Ostaviti na toplom da se diže bar sat vremena.
Kada je tijesto spremno premijesite i na pobrašnjenoj podlogi razvaljajte.
Režite trokute od trokuta po dužoj strani smotajte da dobijete oblik kiflica.
Prije pečenja pustite ih da odstoje te namažete jajem i pospete sol po kiflicama.
Stavite peć u prethodno zagrijanu pečenicu na 180 stupnjeva pecite 15 do 20 minuta.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar