subota, 21. ožujka 2015.

Hambi peciva

Sastojci: 
500 grama MIXB SCHAR bezglutenskog brašna( po potrebi dodat još brašna),
240ml tople vode,
240ml toplog mlijeka(koristila bez laktoze),
20 grama maslaca rastopljenog(koristila bez laktoze),
1 čajna žličica šećera,
1 čajna žličica soli
 Sastojci za kvasac: 
20 grama svježeg kvasca,
1 čajna žličica šećera,
150 ml toplog mlijeka,
1 čajna žličica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna 
Priprema za kvasac: 
Ugrijati mlijeko i u mlijeko staviti kvasac,šećer,brašno te dobro promiješati i pustiti da se kvasac digne ostaviti na toplom. 
Priprema za hambi peciva:
  Kada se kvasac dignu o umiješati ga u brašno u koje ste prethodno stavili rastopljen maslac,šečer i sol,mlijeko  i na kraju vodu ako zatreba dodat još malo brašna.
Mijesiti dok se se ne počne odvajati od posude.
U namaščenu posudu ostaviti da se diže sat vremena.
Kada se tijesto digne oblikovati kuglice i laganim pristikom odozgora s prstima spljoštiti peciva.
Od ove količine dobije se osam hambi peciva.
Staviti ih u kalup i pustiti da se dižu još  20 minuta.
Staviti ih peć u prethodno ugrijanu pečnicu na 180 stupnjeva prije ih premazati s malo ulja
( ja sam još pred kraj i maslacom malo).
Peči 30 do 35 minuta(ovisi o jačini pečnice).
Dobar Tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar