Sastojci:
550 grama HammerMuhle mix-svijetlog
bezglutenskog brašna,
50 grama heljde,
3 jušne žlice sjemenke lana,
sezama,bučinih i suncokretovih
1 vrećica suhog kvasca,
1 čajna žličica soli
(po želji može i više),
400ml tople vode,
Sastojci i priprema za psyllium:
2 čajne žličice psillyuma,
50 ml tople vode
U toplu vodu staviti te dvije žličice te dobro,
promiješati psillyum i pustiti da se zgusne (kratko).
Priprema:
Prvo izvažete brašno zatim stavite u zdjelu 500 grama brašna HammerMuhle,
a dio ostavite za doraditi kruh po potrebi.
Zatim stavite heljdu,te psillyuma koji se zgusnuo,sjemenke,sol i kvasac.
Sve lijepo izmiješate da se poveže.
Postepeno dodajte toplu vodu i na kraju dodajte,
još brašna koje ste stavili sa strane.
Kruh pustiti da se diže bar pola sata na toplom pokriven krpom.
Kada je kruh spreman prebacite ga u kalup,
(ja nauljim ruke da mi ga je lakše oblikovati).
Za to vrijeme uključite pećnicu i stavite ga peć na 190 stupnjeva.
Neka se još postepeno diže u pećnici postepenim njenim zagrijavanjem.
Kruh peći 30 do 35 minuta,
(po želji ga možete premazati pred kraj maslacom).
Nema komentara:
Objavi komentar